Началото arrow Новини arrow Къща за гости в стил „Арт Деко”
Къща за гости в стил „Арт Деко”

Знаме EU

Къща за гости в стил "Арт Деко"

ще привлича туристи във Вършец

Знаме BG

 

  По проект BG 2003/004 937.11.01 „Алтернативна заетост” на МТСП започна възстановяване и реконструкция на къща за гости през месец април 2006 година в гр. Вършец. Проектът се осъществява от ЕТ „Екотур - Даниела Колева” с финансовата помощ на Европейския съюз и Република България.

  Целта на проект „Къща за гости в град Вършец” е да възстанови типичния архитектурен вид и интериор на вила за отдих в града от 30-те години на ХХ век чрез обзавеждане с антикварни мебели, експониране на снимков материал и съхранени от това време предмети. Проектът приключва на 31 март 2007 година. В къщата за гости ще се практикуват типични градски занаяти – плетене на дантели, бродиране, шиене на гоблени. С тази алтернативна форма на заетост ще бъде пресъздадена атмосферата на аристократичен Вършец от времето, когато курортът е сравняван с Баден - Баден.

  Чрез реализацията на проект „Къща за гости в град Вършец” ще бъде демонстриран потенциала на региона за развитие и на автентичен туризъм. Местните предприемачи ще имат готов модел за мултиплициране на „добра практика” за развитие на бизнеса с помощта на програма ФАР.

  Арт Деко в wikipedia.org„Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носи единствено EТ „ЕКОТУР – Даниела Колева” и по-никакъв начин не може да се счита, че тя отразява становища на Европейския съюз ”

Последна промяна ( Monday, 19 March 2007 )
 
< Предишен   Следващ >
www.varshets.info http:\\www.varshets.info - link